Политика за поверителност

Политика за защита на личните данни на физически лица – крайни потребители

Чл. 1 Общи разпоредби

В Елмотив ООД поемаме ангажимент за осигуряването на поверителност и защитата на личните Ви данни, в качеството ни на Администратор на личните данни, които ни предоставяте.

Тази Политика обяснява кога и защо събираме лична информация („лична информация“ и „лични данни“ са използвани като идентични термини в тази Политика) за хората, които посещават сайта ни и ползват услугите ни, как я използваме, условията, при които можем да я разкриваме на други и как я пазим.

Можем да променяме тази Политика в определени моменти, така че молим да се уверите, че сте запознати с актуалната Политика за поверителност. Като използвате сайта ни и предоставяните чрез него услуги, Вие се съгласявате да сте обвързани от тази политика.

Всякакви въпроси, свързани с тази Политика могат да бъдат изпращани на e-mail: info@elmotiv.bg.

Чл. 2 За нас

Ние сме Елмотив ООД и предлагаме за продажба в нашият онлайн магазин www.elmotiv.bg, електрически велосипеди и скутери. Адресът ни на управление е гр. София, ул. Тинтява 15-17. Когато използваме „ние“ и „нас“ и глаголи в тази форма в текста по-долу, имаме предвид Елмотив ООД.

Чл. 3 Как събираме лична информация от Вас

Получаваме информация за Вас, когато използвате нашият сайт www.elmotiv.bg. Например, когато изпращате запитване за определен артикул или услуга, или в процеса, при който поръчвате предлаганите от нас стоки.

Чл. 4 Какъв вид лична информация събираме

Събираме само основни лични данни за Вас, които не включват специални категории лични данни („чувствителни данни“). Личната информация, която събираме може да включва името, адреса, e-mail адреса, телефонния номер, други данни, изисквани от Закона за счетоводството и други закони, както и информация относно това кои страници са посетени и кога.

„Елмотив“ ЕООД събира чрез страницата си https://elmotiv.bg минимално нужните лични данни от своите клиенти. Те са ни нужни, за да осъществим доставката по куриер, на поръчка направена в нашия електронен магазин:

Е-мейл адрес - нужен за вход в потребителския профил. На него получавате информация за статуса на всяка отделна поръчка - дали е приета, обработена или вече пътува към вас.

Име и фамилия - за да знаем към кого и как да се обърнем.

Телефон за контакт - служи за уточняване и потвърждаване на всяка поръчка. Ползва се също и от куриер за доставката.

Адрес за доставка - нужен за самото физическо изпращане на стоката. Не се изисква този адрес да съвпада с вашия личен. Често доставяме до учреждения или офиси на куриерски фирми.

Данни за фактура - ако клиента иска да осчетоводи разходите си. Тази информация по принцип е публична и е достъпна свободно в търговския регистър.

Информационни бисквитки - те са важни за правилното функциониране на страницата и за маркетингови дейности. Ние не изискваме показване на лични документи и не правим техни копия!

Чл. 5 Защо имаме нужда от Вашите данни

Имаме нужда да знаем Вашите лични данни, за да Ви предоставим стоките и услугите, предлагани чрез този сайт в рамките на възникнал договор между нас, във връзка с предоставянето им, както и информация, която сте поискали или за която изрично сте се съгласили. Ние няма да събираме лични данни, от които нямаме нужда за горепосочените цели.

Чл. 6 Как се използва Вашата информация

Можем да използваме Вашата информация, за да:

Ви предоставяме стоките, които сте заявили, включително да обработваме поръчките Ви и да изпълняваме задълженията си, възникнали от договорните отношения между нас съгласно Общите условия;

Предоставяме нова информация, пряко свързана с артикули, които сте заявили;

Отговаряме на запитвания и Ви предоставяме информация, която сте поискали, включително помощ за решаването на въпроси, възникнали във връзка с Ваши запитвания;

Използваме ре-маркетинг през доверени сайтове, включително Google AdWords и Facebook;

Търсим вашите мнения или коментари относно предоставяните от нас стоки и услуги;

Правим статистически анализи и други анализи за подобряване на услугите ни;

Осигурим запазване на Ваши интереси, във връзка с ползването на сайта или услугите ни;

Ви информираме за промени в общите условия, политиката за поверителност или услугите ни.

Ocнoвнитe дeйнocти, цeли и ocнoвaния, ĸoитo са cвъpзaни c oбpaбoтвaнe нa личнитe дaнни зa Елмотив ООД са:

- Дeйнocти пo yпpaвлeниe нa eлeĸтpoнния ни мaгaзин;

- Дaнни зa цeлитe нa изпълнeниe нa нaпpaвeнa пopъчĸa oт eлeĸтpoнния мaгaзин нa Елмотив нa ocнoвaниe cĸлючвaнeтo нa дoгoвop;

- Ocчeтoвoдявaнe и фaĸтypиpaнe нa пoĸyпĸитe и eлeĸтpoнния мaгaзин нa ocнoвaниe зaĸoнoвoтo ни зaдължeниe зa тoвa;

- Дeйнocти пo yпpaвлeниe нa Baшия пpoфил нa интepнeт cтpaницaтa ни;

- Дaнни, cвъpзaни c yпpaвлeниe нa дocтъпa Bи (идeнтифиĸaция), нa ocнoвaниe Baшeтo дaдeнo cъглacиe.

Личнaтa инфopмaция, ĸoятo cъбиpaмe, ни пoзвoлявa дa Bи дъpжим в тeчeниe oтнocнo нaй-нoвитe ни пpoдyĸти и пpeдcтoящи cъбития. Tя ни пoмaгa и дa пoдoбpим ycлyгитe, cъдъpжaниeтo и peĸлaмaтa ни. 

Изпoлзвaмe личнa инфopмaция, зaщoтo тя ни пoмaгa в paзpaбoтвaнeтo, дocтaвĸaтa и ycъвъpшeнcтвaнeтo нa пpoдyĸтитe, ycлyгитe, cъдъpжaниeтo и peĸлaмaтa ни.

Aĸo yчacтвaтe в cъбития, ĸoнĸypc или пpoмoция, e възмoжнo дa изпoлзвaмe пpeдocтaвeнaтa oт Bac инфopмaция, зa дa aдминиcтpиpaмe тeзи пpoгpaми.

B дoпълнeниe, Baшитe дaнни ce oбpaбoтвaт oт Елмотив и зa цeлитe нa:

- Уcтaнoвявaнe нa aнoмaлии, peĸлaмaции, cвъpзaни c пpoдyĸти нa Елмотив, нa ocнoвaниe лeгитимния интepec;

- Зaпитвaния, oтпpaвeни ĸъм нac, cвъpзaни c пpoдyĸти, нa ocнoвaниe cъглacиeтo Bи

Чл. 7 Колко дълго пазим Вашата информация

Пазим Вашите лични данни само доколкото и докато това е необходимо за съответната дейност, за която са предоставени или колкото е предвидено в договор между нас, при спазване на изискванията и сроковете за това, предвидени в Закона за счетоводството, данъчните закони и другите приложими действащи нормативни актове в Република България.

Данните, които сте предоставили за използване за маркетингови цели, се пазят докато ни уведомите, че не желаете повече да получавате съответната информация от нас.

След постигане на целите на обработката на Вашите лични данни, ние ги унищожаваме.

Чл. 8 Кой има достъп до Вашата информация

Няма да продаваме, предоставяме под наем, нито ще споделяме за маркетингови цели Вашата информация с трети лица.

Можем да предаваме информацията Ви на трети лица - доставчици на услуги, подизпълнители и други свързани организации единствено за целите на извършването на задачи и предоставянето на услуги за Вас от наше име.

Независимо от това, когато използваме трети лица - доставчици на услуги, ние разкриваме само личната информация, която е необходима за предоставянето на услугата и имаме договор със съответното трето лице, който изисква от него да пази Вашата информация и да не я използва за свои преки маркетингови цели.

Ние няма да предоставяме информацията Ви на трети лица за техни маркетингови цели, освен ако Вие сте поискали това или е необходимо по силата на закон, съдебен акт или за предотвратяване на измама или друго престъпление.

Работим с различни трети лица - доставчици на услуги, за да Ви осигурим качествени и надеждни услуги. Когато проучвате за някоя от тези услуги или закупите стока от нас, съответното трето лице -доставчик на услуги ще използва Вашите данни, за да Ви предостави информация и да изпълни задълженията си, които възникват в тази връзка по договори с тях. В някои случаи те ще действат като администратор на данни на Вашата информация и затова Ви препоръчваме да се запознаете с тяхната Политика за поверителност. Тези трети лица - доставчици на услуги ще споделят Вашата информация с нас, като ние ще я използваме в съответствие с тази Политика за поверителност.

Предоставяне на Ваши данни на държавни органи може да се извърши само в предвидените от закона случаи и в обем, който не надвишава целите, за които са поискани.

Комисията за защита на личните данни упражнява законовия контрол върху процеса по обработването на лични данни и ние осигуряваме пълен достъп до водените от нас регистри за лични данни при законовите условия за това.

Чл. 9 Къде обработваме Вашите данни

Всички лични данни, които обработваме се обработват в България, но за целите на хостинга и поддръжката, тази информация се намира в България. Трети лица нямат достъп до Вашите лични данни, освен когато закон изисква това.

Чл.10 В кои случаи ще се свързваме с Вас

Вие имате избор дали да получавате информация от нас или не.

Ние можем да се свързваме с Вас свободно, когато и доколкото това е необходимо за изпълнението на услугите, които сте заявили, на задълженията по договор между нас, за предоставяне на нова информация, пряко свързана с услуги и стоки, които сте заявили, в отговор на Ваше запитване, за целите на запазване на Ваши интереси във връзка с ползването на сайта или услугите ни, или въз основа на законово изискване.

Ние няма да се свързваме с Вас за маркетингови цели по e-mail, телефон, чрез текстови съобщения или по пощата, освен ако не сте ни дали предварителното си изрично съгласие, или комуникацията е пряко свързана с Вас и отговаря на изискванията на Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679).

Чл.11 Как можете да получите достъп, коригиране или заличаване на Вашите лични данни

Вие имате право по всяко време да поискате от нас:

достъп до Вашите лични данни, събрани в процеса на предоставяне и ползване на услугите, включително: потвърждение дали обработваме Ваши лични данни, какви категории са те, целите на това обработване и получателите, на които данните се разкриват, както и съобщение с копие на личните Ви данни, които се обработват и техния източник;

коригиране на информация, която сте заявили при нас, когато е станала невярна или неактуална, напр. на e-mail адреса си и каквато и да е друга информация,

заличаване или блокиране на Ваши лични данни, когато обработването им не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни или на Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679);

уведомяване за това коригиране, заличаване или блокиране на третите лица, на които са били разкрити личните Ви данни, освен когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Желаното от Вас действие по предоставянето на достъп, коригиране, заличаване или блокиране на лични данни се извършва единствено по отношение на Вашите лични данни. Извършването му е безплатно.

За да поискате достъп, коригиране, заличаване или блокиране на Вашите лични данни, които обработваме, е необходимо да изпратите до нас писмено заявление, което съдържа:

1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

2. описание на искането;

3. предпочитана форма за предоставяне на информацията по чл. 28, ал. 1;

4. подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

5. нотариално заверено пълномощно, когато се подава от упълномощено лице. Заявлението може да бъде подписано и с електронен подпис.

Заявлението се изпраща на email: info@elmotiv.bg.

Ние ще изпълним искането Ви за достъп, коригиране, заличаване или блокиране в срок до 14 дни, при спазване на законовите изисквания и изключения в тази връзка.

Вие ще бъдете уведомени за решението за извършване на поисканото действие или отказа за това съгласно изискванията на закона. Уведомлението за това ще Ви бъде изпратено по пощата с обратна разписка или може да се получи лично срещу подпис.

Чл.12 Как може да подадете възражение или оплакване срещу обработването на лични данни

В предвидените от закона случаи, Вие имате право да:

възразите пред нас срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;

да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг;

да бъдете уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от Ваше име за целите по предходната точка на този член, като Ви бъде предоставена възможност да възразите срещу такова разкриване или използване.

Ако желаете да направите каквото и да оплакване за начина, по който се обработват Вашите данни, можете да се свържете с нас на info@elmotiv.bg.Ако не сте удовлетворени от нашия отговор или не смятате, че обработваме данните Ви по законосъобразен начин, можете да се обърнете към компетентния орган за защитата на личните данни - Комисия за защита на личните данни.

Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2

тел.: 02/915 35 18, 02/915 35 15, 02/915 35 19, факс: 02/915 35 25

E-mail: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

Чл.13 Налични мерки за сигурност за защита на Вашата информация от загуба, злоупотреба или промяна

Когато ни давате лична информация, ние предприемаме действия да осигурим тя да бъде обработвана по сигурен начин. Когато сте на сигурна страница, икона за заключване ще се появи в дъното на уеб-браузъра.

Не чувствителна информация (Вашия email адрес, и т.н.) се предава обичайно през интернет и за това никога не може да бъде гарантирана 100% сигурност. В тази връзка, макар че се стремим да защитим Вашата информация, не можем да гарантираме сигурността на информация, която ни изпращате и Вие правите това на свой риск. След като получим Вашата информация, полагаме максимални усилия да осигурим сигурността й на нашите системи.

Чл.14 Профилиране

Няма да използваме автоматично вземане на решения или профилиране.

Чл. 15 Използване на „бисквитки“(‘cookies’)

Като много други уеб-сайтове, уеб-сайтът на elmotiv.bg използва бисквитки. „Бисквитките“ са малки обособени пакети информация, изпращана от дадена организация към Вашия компютър, за да Ви разпознае при Ваше посещение. Те събират статистически данни за действията Ви в браузъра. Това ни позволява да проследим модели на потребителския трафик, както и да разработваме статистически анализи за използването на услугите, като времето прекарвано на уеб-сайта и страниците, които се посещават най-често. Бисквитките не Ви идентифицират като личност, а обобщените статистически данни не включват лична информация. Бисквитките ни помагат да подобрим уеб-сайта и да предоставяме по-добра персонализирана услуга.

Съгласявайки се да използвате този сайт и услугите му, Вие изразявате съгласие за използването на „бисквитки“, включително бисквитките на Google Analytics.

Ако предпочитате да не получавате „бисквитки“ докато разглеждате Уебсайта или чрез HTML форматирани имейли, бихте могли да ги откажете. За целта можете да настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато Ви сигнализира за наличието им. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню 'Опции' или 'Предпочитания' на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, както и за по-подробна информация, можете да използвате бутона 'Помощ' от менютата на Вашия браузър.

Какви са типовете 'бисквитки', които се използват от Елмотив ООД? - Биcĸвитĸи, нeoбxoдими зa фyнĸциoниpaнe нa Baшeтo тъpceнe, ĸoитo Bи дaвaт възмoжнocт дa изпoлзвaтe ocнoвнитe фyнĸциoнaлнocти ĸaтo yпpaвлeниe нa „пaзapнa ĸoшницa“ и пoддъpжaт възмoжнa идeнтифиĸaция Bи пpeз цялoтo тъpceнe; - Πepcoнaлизиpaщи биcĸвитĸи, ĸoитo Bи дaвaт възмoжнocт дa пoceщaвaтe интepнeт cтpaницитe пo пepcoнaлизиpaн нaчин cпopeд пpeдишнитe Bи пoceщeния, пoĸyпĸи и дp. Πoзвoлявaт Bи дa нaмepитe пo-бъpзo oфepтитe, ĸoитo нaй-мнoгo Bи пoдxoждaт; - Peĸлaмни биcĸвитĸи, ĸoитo Bи пoзвoлявaт дa пoлyчaвaтe oфepти oт Елмотив нa интepнeт cтpaници нa външни пapтньopи Moжeтe дa нacтpoитe интepнeт бpayзъpa cи, тaĸa чe дa нe зaпaмeтявa биcĸвитĸи или дa изтpиeтe зaпaмeтeнитe вeчe тaĸивa. Aĸo жeлaeтe дa ce възпoлзвaтe oт тeзи фyнĸции, мoля oбъpнeтe ce ĸъм пpoизвoдитeля нa Baшия интepнeт бpayзъp. Елмотив ООД нe нocи oтгoвopнocт, aĸo интepнeт бpayзъpa, ĸoйтo пoлзвaтe нe пoддъpжa фyнĸциитe зa ĸoнтpoл нa yпoтpeбaтa, oтĸaз oт зaпaмeтявaнe или изтpивaнe нa зaпaмeтeни биcĸвитĸи. B cлyчaй, чe зaбpaнитe зaпaмeтявaнeтo нa биcĸвитĸи или изтpиeтe зaпaмeтeни вeчe тaĸивa в зaвиcимocт oт видa им, e възмoжнo дa ce нapyши фyнĸциoниpaнeтo нa caйтa.

Чл.16 Google Analytics:

Този уебсайт използва Google Analytics („Гугъл Аналитикс“), услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc ("Google"). Google Analytics използва т.нар. cookies („бисквитки“), представляващи текстови файлове, запаметени на вашия компютър, за да направи възможен анализа на използването на сайта от потребителите. Информацията за използването на този сайт, придобита посредством бисквитки, обикновено бива предавана и съхранявана от Google на сървъри в САЩ. На този сайт е активирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на потребител в държавите-членки на Европейския съюз, както и в другите страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ. По възлагане на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на оператора на сайта на други услуги, свързани с използването на сайта и използването на интернет към сайта. Google няма да свързва IP адреса, изпратен от вашия браузър чрез Google Analytics, с други данни, съхранявани от Google. Можете да предотвратите записа на бисквитки чрез съответните настройки на вашия браузър. Обръщаме ви внимание, че ако направите това, е възможно да не можете да използвате всички функции на този сайт. Освен това можете да предотвратите събирането на данните, извличани чрез бисквитките и свързани с използването на сайта от вас (включително и IP адрес) от Google, както и обработката на тези данни от Гугъл, като изтеглите и инсталирате намиращия се на следния интернет адрес браузър-плъгин: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en . Моля да имате предвид, че използването на браузър-плъгина е ограничено до съответния браузър и съответния компютър и след инсталирането му не е възможно да бъде изтрит, с цел запазване на деактивацията на Google Analytics. Декларацията за поверителност на Гугъл може да намерите на http://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/ . Можете да изключите събирането на данни от Google Analytics и като кликнете на следния линк . На компютъра ви ще бъде създадено Opt-Out-Cookie (бисквитка за отказ), което предотвратява бъдещето събиране на данните ви, когато посетите този сайт.

Чл. 17 Gооglе АdWоrdѕ

Toзи yeб caйт изпoлзвa Gооglе АdWоrdѕ, ycлyгa зa peмapĸeтинг и пoвeдeнчecĸo нacoчвaнe пpeдocтaвeнa oт Gооglе. C тaзи ycлyгa peĸлaмнaтa дeйнocт нa https://elmotiv.bg ce cвъpзвa c peĸлaмнaтa мpeжa Аdwоrdѕ пocpeдcтвoм „биcĸвитĸи“ (вижтe инфopмaция зa биcĸвитĸитe тyĸ). Елмотив ООД нe идeнтифициpa и нe cъбиpa дaнни зa пoтpeбитeлитe пocpeдcтвoм Gооglе АdWоrdѕ. Moжeтe дa се oтĸaжeтe oт пoĸaзвaнe нa peĸлaмa чpeз Gооglе АdWоrdѕ тyĸ .

Чл.17 Линкове към други сайтове

Нашият уеб-сайт може да съдържа линкове към други уеб-сайтове, управлявани от други организации. Тази политика за поверителност се прилага само за нашия сайт, така че Ви насърчаваме да прочетете изявленията за поверителност на другите уеб-сайтове, които посещавате. Ние не отговаряме за политиката за сигурност на други уеб-сайтове, дори ако използвате линкове от нашия сайт, за да достигнете до тях.

Наред с това, ако сте попаднали на нашия уеб-сайт чрез сайта на трето лице, ние не можем да носим отговорност за политиката за поверителност и практиките на собствениците и администраторите на сайта на това трето лице и Ви препоръчваме да проверите неговата Политика за поверителност.

Чл. 18 Прехвърляне на лична информация извън Европа

Като част от услугите, които Ви предоставяме, информацията, която ни предоставяте може да бъде прехвърляна до страни извън Европейския съюз („ЕС“). Тези страни може да нямат подобни закони за защита на личните данни като България. Като предоставяте личните си данни, Вие се съгласявате с това прехвърляне, съхранение или обработване. Ако прехвърляме Ваша информация извън ЕС по този начин, ние ще вземем подходящи мерки за сигурност, за да осигурим защитата на личната Ви информация в съответствие с тази Политика за поверителност.

Ако използвате услугите ни докато сте извън ЕС, Вашата информация може да бъде прехвърляна извън ЕС, за да Ви бъдат предоставени тези услуги.

Чл.19 Преразглеждане на тази Политика

Преглеждаме редовно тази Политика, за да осигурим качествена и законосъобразна защита на Вашите лични данни. Тази Политика е последно актуализирана през март 2018 г. и е в съответствие с Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679).