Електромобили - разлика между AC и DC зареждане

Електромобили - разлика между AC и DC зареждане

Зареждането на електрическите превозни средства винаги е будила много въпроси. Малко по-запознатите са наясно, че има два типа зареждане AC (с променлив ток) и DC (с прав ток). Всъщност ако трябва да сме максимално точни, зареждането винаги е AC, защото в огромната си част преносната мрежа в света предоставя AC ток. Защо обаче има термин, като DC зареждане, при положение, че имаме достъп само до променлив ток? Какви са разликите между двата типа зареждане и кой е за предпочитане? 

Прочети повече
Какво трябва да знаем за електрическите тротинетки?

Какво трябва да знаем за електрическите тротинетки?

В днешно време градският начин на живот ни принуждава да търсим постоянно различни методи за транспорт. Пътуването до работното място с автомобил става все по-бавно, а качеството на въздуха, който дишаме страда най-много от този тип транспорт. 


Именно в този ред на мисли електрическите скутери (тротинетки) се явяват като изключително добро решение на този проблем. Всъщност това е превозно средство, което наподобява електрически велосипед, с разликата, че за да го управлявате трябва да стоите прави и в нито един момент не се налага прилагането на физически усилия.


Прочети повече
Какво трябва да знаем за зареждането на електромобил в домашни условия?

Какво трябва да знаем за зареждането на електромобил в домашни условия?

Покупката на електрическо превозно средство е свързана с много въпроси, като голяма част от тях са в посока неговото зареждане и по-конкретно протичането на тази процедура в домашни условия. Всъщност практиката показва, че до голяма степен зареждането на един електромобил или plug-in хибрид се извършва основно вкъщи, като нощните часове са най-използваните поради по-ниската цена на електроенергията и липсата на необходимост от колата в тази част от денонощието.

Прочети повече
Електрически велосипеди за доставка

Електрически велосипеди за доставка

Доставките на храни са водещ отрасъл в днешно време, като все по-натовареното ежедневие ни насочва към лесна и бърза поръчка през мобилния телефон. Всъщност, ако трябва да сме максимално точни, според Форбс бизнесът с доставка на храна ще достигне 200 милиарда долара в близките години. Какво означава това за електрическата мобилност и по-конкретно за електрическите велосипеди е основната тема на статията.

Прочети повече
Експресна поръчка
X

Имате поръчка или въпроси?


Оставете своя телефонен номер и ние ще се свържем с Вас безплатно, при първа възможност!