Как електрическите велосипеди ще променят транспорта?

Как електрическите велосипеди ще променят транспорта?

Електрическите велосипеди са трамплин за преминаването към по-здравословен начин на живот и намаляване на вредните емисии в по-големите градове. Те са страхотен начин по-възрастните хора да бъдат физически активни и определено помагат на хората с притеснения за своята издръжливост преди изминаването на всекидневни по-големи дистанции. Много по-вероятно е да оставите вашия автомобил и да вземете велосипед, когато знаете, че можете да изминете големи разстояния без да се претоварите или дори изпотите.

Защо все повече хора вече се доверяват на електрическите велосипеди ?


Проучване от 2018 година на Американския институт по транспорта, направено сред 1,800 колоездачи на електрически велосипеди, показва, че те се качват на новия тип колело по-често, изминават по-големи разстояния и като цяло предприемат различен вид пътувания спрямо предишни периоди с конвенционален велосипед.

Много от анкетираните посочват, че електрическите велосипеди им носят чувството на спокойствие, като този отговор се наблюдава най-вече при жени над 55 годишна възраст.

Електрическите велосипеди позволяват на повече хора да карат любимото си превозно средство. При някои хора е напълно невъзможно да карат конвенционален велосипед, докато други го намират за толкова по-безопасен, че трудно биха го заменили за конвенционален. Те също така са изключително гъвкави. На практика имате на разположение електрическо решение в зависимост от това за какво желаете да използвате колелото.

Можете да разгледате различните видове ел. колела:Ако се притеснявате, че електрическият мотор ще отнеме от забавлението по време на каране и цялостно ще промени концепцията на колоезденето сте в грешка. Според друг научен доклад, който разглежда когнитивните и психологическите ефекти колоездачите, разлика между карането на ел. колело и традиционен велосипед няма. Ако искате да промените нещо в ежедневието си, което да е полезно за глобалното затопляне и да намалите своята вреда към природата изберете електрически велосипед. Те са дори по-добро решение спрямо електромобилите - на практика намаляват трафика в големите градове. Искате да потренирате? Изключете електрическото подпомагане и повъртете педалите, докато имате сили и след това се приберете без проблем с електрическия мотор.

Електрическите колела и бизнесът:


Споменатият проблем със задръстванията в големите градове определено е препъни камък за бизнесите. В България все още се наблюдават леки наченки от някои компании за доставка на храна по домовете свързани с подмяна на автопарка с електрически велопарк, но задълбочаването на проблема със сигурност ще наложи по-бърза промяна.

В световен мащаб примерите се увеличават постоянно, като освен фирми за доставка на храна, по улиците вече могат да се срещнат и куриерски мини бусчета, които всъщност са електрически велосипеди.

elektricheski-velosiped-za-dostavka-na-hrana

Дългият път, който трябва да се измине:


Светът се намира в момент на трансформация. Електромобилите, електрическите велосипеди, скутери и тротинетки са все по-често срещани по улиците и парковете. Причините за това са много, водени от екологичната нотка, но няма как да не отбележим по-голямото удобство от използването на всички тези ЕПС. Да, всеки иска да живее в град с по-чист въздух и по-тихи улици, но не това е причината за налагането на този тип превозни средства. В крайна сметка преди всичко сме водени от това какво е полезно пряко за нас и как то се отразява на ежедневието ни. Именно поради тази причина доминацията на електромобилите, колелата, скутерите и т.н. ще продължи да се увеличава. Те са по-практични, приятни и лесни за управление и не на последно място по-евтини  от гледна точка на поддръжка и консумация на енергия. В страни като Холандия могат спокойно да кажат, че електрическата мобилност е настоящето. За съжаление в по-голямата част от света това е по-скоро бъдещето, но всички знаци за неговото осъществяване са налице, което е достатъчно добра новина.

zamursqvane-na-vuzduha-el-mobilnost

Експресна поръчка
X

Имате поръчка или въпроси?


Оставете своя телефонен номер и ние ще се свържем с Вас безплатно, при първа възможност!